Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 19
E Enjte, 20 Jan 2022

Nr. 19

E Shtunë, 22 Tetor 2011 19:31

Mbi ndërhyrjen, ose rikthimi i subjektit të historisë

Publikuar në Nr. 19 Shkruar nga Marc Abele
Midis viteve 1804 dhe 1815 Evropa mori pamjen e një fushe të madhe beteje. Nëse ka ndonjë periudhë kohore së cilës do t i shkonte shumë për shtat nocioni i intervencionit do të ishte pikërisht harku midis atyre
E Shtunë, 22 Tetor 2011 19:33

Lojra të mëdha e të vogla: Brenda OKB-së e rreth e rrotull saj

Publikuar në Nr. 19 Shkruar nga Pino Arlacchi
Vitet e fundit ka pasur shumë thirrje për reformë të OKB-së.Megjithatë, nuk ka shumë qartësi, pa folur pastaj për konsensus, se ç do të thotë reformë në praktikë. Si ata që duan prej OKB-së të luajë një rol më të madh
Kam kënaqësinë të flas në këtë mjedis akademik rreth punës praktike për të cilën studimet në antropologjinë kulturore dhe sociologji më përgatitën kaq mirë, edhe pse m'u desh njëfarë kohe të hiqja qafe nocionin
Ndryshimi midis ndërhyrjes multilaterale në Kosovë dhe ndërhyrjes në Afganistan e në Irak konsiston në faktin se në Kosovë ka ndërhyrë organizata e Atlantikut Verior NATO, ndërsa në Irak sikurse edhe në
E Shtunë, 22 Tetor 2011 19:42

Letër nga viti 1920

Publikuar në Nr. 19 Shkruar nga Ivo Andriç
Mars 1920. Stacioni hekurudhor Slavonski Brod. Kishte kaluar mesnata. Prej diku po frynte një erë, që udhëtarëve të kapitur e të përgjumur u dukej më e ftohtë nga sa ishte. Yjet atje lart shkisnin mes reve. Tutje
Faqja 2 nga 3