Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 19
E Enjte, 20 Jan 2022

Nr. 19

E Shtunë, 22 Tetor 2011 19:44

Letër nga çmendina në vitin 2000

Publikuar në Nr. 19 Shkruar nga Bashkim Shehu
I dashur Ivo Andriç,
Krijimi i shtetit shqiptar dhe eksperimentet e ndryshme në strukturën e tij politike gjatë shekullit të XX-të qenë produkte të trazirave politike, sociale dhe ekonomike. Në njëfarë kuptimi Shqipëria ishte një shtet
Gjatë Luftës së II Botërore, britanikët ishin të interesuar të nxisnin qëndresën e popullit shqiptar kundër pushtuesve, por kjo prirje ndeshte në kufizime që vinin nga përllogaritja e interesave të tyre në rajon. Në
E Shtunë, 22 Tetor 2011 19:53

Politika e etnikes në konfliktin e Kosovës

Publikuar në Nr. 19 Shkruar nga Enver Hoxhaj
Ky punim synon të paraqesë ato metoda të cilat u përdoren gjatë shekullit XX për rregullimin e konfliktit etnik në Kosovë. Kësaj udhe nuk do të ndriçohen vetëm shkaqet dhe fazat e këtij konflikti, porse njëkohësisht do
Faqja 3 nga 3