Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 17
E Enjte, 20 Jan 2022

Nr. 17

E Premte, 21 Tetor 2011 08:55

Midis lokales dhe universales

Publikuar në Nr. 17 Shkruar nga Fatos Lubonja
I ftuar nga Literaturhause e Hamburgut të shkruaj mbi çfarë është evropiane në veprën time?, duke ravguar në hapësirën mendore ku takohet procesi krijues i veprës me kujtimet e vendit dhe të kohës kur zhvillohet ky
E Premte, 21 Tetor 2011 08:56

Shqipja e rikushtëzuar

Publikuar në Nr. 17 Shkruar nga Ardian Vehbiu
Sot shëndeti i shqipes standarde rrezikohet jo aq nga ndikimi i drejtpërdrejtë mbi të i gjuhëve të tjera madhore, sa nga ballafaqimi i kulturës shqiptare me kultura të tjera të fuqishme e sidomos me të
Qëllimi kryesor i këtij artikulli është të hulumtojë ngërthimet kulturore, sociale dhe epidemiologjike që sjell mënyra e kryerjes së punës së seksit, një strategji kjo e rëndësishme mbijetese ndër një pjesë burrash shqiptarë që kanë emigruar në Itali dhe Greqi.
E Premte, 21 Tetor 2011 09:03

Budapest, 23 Shtator 2030

Publikuar në Nr. 17 Shkruar nga György Dalos
Sot: datëlindja ime e tetëdhjetëeshtatë. Kryeministri elektronik i Mbretërisë Virtuale të Hungarisë kishte lënë porosi të më dërgonin nëpërmjet monitorit urimet e tij më të mira. Të gjitha faqet e internetit të vendit japin
E Premte, 21 Tetor 2011 09:04

Klubi i natës

Publikuar në Nr. 17 Shkruar nga Idlir Hoxha
Kishim rreth dy muaj që unë, Turi dhe Papi kishim bërë në plan të shkonim në një nga night-club-et e Budapestit, po asnjëherë nuk ishim bërë mbarë. Vinin e kalonin të premtet, të shtunat dhe mbyllej
Faqja 2 nga 3