Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore » Nr. 17
E Enjte, 20 Jan 2022

Nr. 17

E Premte, 21 Tetor 2011 09:05

Politika italiane në Shqipëri, 1894-1943

Publikuar në Nr. 17 Shkruar nga Bernd J. Fischer
Ngushtica e Otrantos që ndan Shqipërinë me Italinë e jugut gjithmonë ka shërbyer më tepër si urë sesa barrierë, duke krijuar mundësinë e largimit, duke qenë një urë kulturore dhe një rrugë e favorshme për
E Premte, 21 Tetor 2011 09:08

Marrëdhëniet italo-shqiptare në fillimet e fashizmit (1922-1925)

Publikuar në Nr. 17 Shkruar nga Fabian Kati
Ndërsa më 28 tetor 1922 Benito Musolini ngarkohej nga mbreti Vitorio Emanuele III për të formuar qeverinë mbas të ashtuquajturës Marcia su Roma dhe në Itali fillonte epoka fashiste, në Shqipëri jetohej një situatë
Gjatë shekullit të XX çështja shqiptare doli në skenën politike europiane me të gjithë peshën e saj. Ajo përkoi me një periudhë kur shtetet fqinje ballkanike ishin në kulmin e jetës së tyre si entitete nacionale, po kështu
Faqja 3 nga 3