Revista PERPJEKJA

Ndodheni këtu: Faqja kryesore
E Enjte, 20 Jan 2022
E Shtunë, 22 Tetor 2011 19:22

Hibride sterile - mbi implementimin e institucionee perëndimore në Shqipëri

Një histori e shkurtër: Pak kohë pasi Shqipëria u bë me kushtetutë të re demokratike (1998) e cila u debatua gjatë dhe më në fund u cilësua edhe nga specilistët perëndimore e standarteve evropiane dhe ndërkohë që

në vend ishte hequr dënimi me vdekje, më ndodhi të bëj një udhëtim në Veri të vendit sëbashku me një gazetar gjerman, korespondent i Die Velt. Ai ishte nisur në kërkim historish që lidheshin me Kanunin ligjin që rregullon jetën e shoqërive tribale e veçanërisht gjakmarrjen që vazhdon të ekzistonë në Veri të Shqipërisë. Ekzotika e gjakmarrjes dhe e ngujimeve duket se e tërhiqnin shumë lexuesin gjerman të Die Welt.